Vad är crossfit

Vad är CrossFit?

CrossFit är baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Det är en träningsform för dig som vill bli vältränad och funktionell och inte enbart fokusera på ett fåtal grenar och moment. Vi blandar styrka med kondition, rörlighet, explosivitet och stabilitet genom varierande övningar så att vi hela tiden utmanar kroppen. CrossFit kan utövas av alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Alla övningar går att anpassa efter varje individs fysiska förmåga.

Människans kropp är designad att utföra naturliga grundrörelser. Dessa grundrörelser ska likna det vi alltid har gjort som människor: lyfta, dra, simma, bära, putta, kasta, hoppa och springa. Det är dessa grundrörelser som utgör basen för de olika övningarna som ingår i ett CrossFit-pass. Genom att träna dessa grundrörelser förbereder vi våra kroppar på att bättre möta en ny utmaning, oavsett vad den innebär. Med träningen uppnår vi ökad uthållighet för hjärtat och muskler. Vi uppnår även ökad generell styrka, ökad rörlighet, ökad förmåga att utveckla kraft, snabbhet, balans, koordination och precision. Detta gör oss bättre förberedda att ta oss an livets alla fysiska och mentala påfrestningar.

CrossFit hämtar inspiration till sina rörelser i en mängd olika områden så som gymnastik, tyngdlyftning och olika konditionsidrotter. Detta är den största anledningen till att träningsmetoden resulterar i en otroligt komplett och allsidig fysik.